Informare Adresă Consiliul de Administrație RNP Romsilva și Adresă Ministerul Transporturilor
BRAŞOV | 19.07.2016

CĂTRE REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR

DOMNULUI ADRIAN BABAN - PREŞEDINTE AL CA. RNP ROMSILVA

PROPUNERI ASFOR-REGULAMENT 1330/2015

CĂTRE MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR

DOAMNEI ERIKA STANCIU – SECRETAR DE STAT MMAP

STIMATĂ DOAMNĂ,

Având în vedere procedura de dezbatere publică a Ordinului de Ministru nr. 1330/2015 de aprobare a Regulamentului privind organizarea, funcționarea și componența Comisiei de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, precum și criteriile de atestare pentru activitatea forestieră, în urma consultării membrilor ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR, vă supunem atenției următoarele propuneri:

1.Având în vedere specificul activităților Comisiei de atestare și volumul de dosare supuse analizei, pentru a asigura reprezentativitatea agenților economici din domeniul exploatărilor forestiere în cadrul acesteia, vă propunem ca 4 (patru) reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România – ASFOR să fie membrii ai Comisiei.

2.Având în vedere

Ø prevederile art. 1 pct. 2 din Regulamentul de atestare, ce prevede funcționarea Comisiei de atestare în cadrul Asociației Patronale a Forestierilor din România – ASFOR;

Ø repartizarea teritorială a sucursalelor teritoriale a Asociației Forestierilor din România – ASFOR, 13 sucursale ce acoperă tot teritoriul României;

vă propunem ca activitatea secretariatului Comisiei să poată fi sprijinită de către sucursalele teritoriale ASFOR prin colectarea dosarelor și distribuirea atestatelor de exploatări forestiere către agenții economici.

În acest sens propunem următoarea reformulare – Art.12.(1)În vederea obținerii certificatului de atestare / reatestare, operatorul economic are obligația de a depune la secretariatul Comisiei de la ASFOR sau la birourile teritoriale ale acesteia un dosar care trebuie să conțină următoarele documente:

Art.17.(2)Certificatele de atestare / reatestare se transmit securizat prin grija secretariatului Comisiei la birourile teritoriale ASFOR, de unde se ridică de reprezentanții operatorilor economici sau, după caz, de persoanele împuternicite de aceștia. Comunicările de respingere a cererilor de atestare / reatestare se transmit operatorilor economici prin poștă cu confirmare de primire.

3.Având în vedere necesitatea asigurării pe toată durata atestării a condițiilor și criteriilor de atestare, vă propunem ca prin colaborarea Comisiei de atestare cu Ministerul Muncii și serviciul REVISAL să se controleze lunar situația specialiștilor angajați.

PETITIE MMAP-AUT. MEDIU

Petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu

Președinte al Asociației Forestierilor din România - ASFOR

asfor@forestieri.ro

contact@regulamentul995.eu

PETIȚE ONLINE REFERITOARE LA REVIZUIREA AUTORIZAȚIEI DE MEDIU

În data de 25.05.2016 ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA - ASFOR a formulat o petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu. Textul petiției îl puteți citi mai jos:

PETIȚIE ADRESATĂ MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR DE CĂTRE AGENȚII ECONOMICI DIN DOMENIUL EXPLOATĂRII LEMNULUI

În prezent, în conformitate cu OUG nr. 195/2005 și OM nr. 1798/2007 actualizate, autorizația de mediu pentru exploatări forestiere se emite pe o perioadă de 5 ani, fiind o autorizare a activității și nu a amplasamentului (partidă, parchet) unde se desfășoară activitatea de exploatare.

Cu toate acestea, Agențiile Județene de Mediu solicită agenților economici revizuirea autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare, deși conform art.14 alin.(1) din OM nr. 1798/2007 -Revizuirea autorizației de mediu se realizează ori de câte ori există o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform anexei nr. 2 la OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu sunt clasificate ca date generale – denumirea unității, firmei, adresa, telefon, fax,amplasamentul, profilul de activitate, forma de proprietate, regimul de lucru. Este astfel evident că schimbarea amplasamentului unde agentul economic își desfășoară activitatea nu reprezintă o schimbare de fond a datelor ce au stat la baza emiterii autorizației.

Revizuirea autorizației de mediu este o procedură greoaie, ce durează cel puțin 50 de zile, ce îngreunează activitatea agenților economici și nu aduce nicio informație nouă autorităților din punct de vedere al autorizării de mediu.

Solicităm Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor reglementarea situației descrise în sensul eliminării obligativității revizuirii autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare și înlocuirea acesteia cu notificarea activității într-un nou amplasament, aplicând astfel prevederile art.15 pct.(2) din OUG nr.195/2005 – (2) Titularii planurilor / programelor / proiectelor / activităților au obligația: a) de a notifica autoritatea competentă pentru protecția mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum și asupra oricăror modificări ale condițiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării;

Dacă susțineți solicitările noastre, vă rugăm semnați petiția la adresa de mai jos - http://www.petitieonline.com/autorizatiemediu

ATENȚIE ! După semnare veți primi pe adresa de email un mesaj de confirmare a semnării petiției, mesaj în interiorul căruia trebuie să confirmați semnarea petiției.

ENERO - Proiectul EU-MERCI pentru Promovarea Energiei Eficiente şi Curate în România

ENERO – Centrul pentru Promovarea Energiei Eficiente si Curate in Romania este partener in cadrul proiectului EU-MERCI Metode si Proceduri coordonate la nivelul UE, bazate pe cazuri reale pentru implementarea efectiva a politicilor si masurilor suport privind eficienta energetica in industrie.

Informare 01.03.2016

În data de 01.03.2016 a avut loc la Comisia pentru agricultură – silvicultură a Camerei Deputaților o întâlnire cu subiectul Analiza situației create în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în urma aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 924/2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică (propuneri de soluționare). Au fost invitați la întâlnire reprezentanții CONSILVA, RNP Romsilva și ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Întâlnirea a avut loc în contextul necesității RNP Romsilva și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a pune în aplicare art. 74 și art. 75 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin HG nr. 924/2015. Cele două articole prevăd ca în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a actului normativ, adică până la mijlocul lunii mai 2016, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va promova modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea RNP Romsilva în sensul ca activitatea de administrare și cea de exploatare a acesteia să fie organizate distinct din punct de vedere juridic și contabil.

Baia Mare

SUCURSALA BAIA MARE

• Presedinte -Coman Vasile
  • Vicepresedinti:

CONSILIER -Muresan Emil 0745.112.863

Maramures

Lista Membrilor

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC ANIA SRL BAIA SPRIE, STR. CARAMIZILOR, NR. 55, CP 435100 0744524682 0362-405281 MARAMURES OSAM IOAN
SC BIA FOREST SRL BAIA MARE, STR. FIRIZA, NR 180, CP 430091 0743113584
MARAMURES MOLDOVAN FLORIN
SC BKT FOREST SRL Cavnic, str. Eliberarii, nr. 55, CP 435300 0745641693
Maramures Buda Ioan
SC DAVURENT SRL Loc Baia Mare, B-dul Traian nr 25, ap 16, CP 430262 0740030277
Maramures Vultur Daniel
SC ECO-ENERG-LEMN SA Campulung la Tisa, nr. 631, CP 437080 0262-370900 0262-370933 Maramures Stan Gelu
SC FLUAND IMPEX SRL Loc Moisei, nr. 1654 A, CP 437195 0745/584755 0262-347463 Maramures Flutar Andrei
SC IONUT & ALEXANDRU TRANS SRL Sacel, nr. 618, CP 437290 0745642638
Maramures Bota Ioan
SC ITALSOFA ROMANIA SRL Baia Mare - Bdul Unirii Nr.40, et.7, ap.26, CP 430232 0262-250218 0262-250219 Maramures Francesco Stasolla - Man.Gen.
SC NOVAARTIS SRL Loc Viseu de Sus, str B.Voda, nr 75, CP 43700 0262/353737 0262353737 Maramures Tomoiaga Ion
SC OCOLUL SILVIC MUNICIPAL BAIA MARE -RA Baia Mare, str Petofi Sandor, nr 15 A, CP 430165 0262276780
Maramures Lesan Maftei
SC PALTINUL SRL Sapanta - Str.Principala nr.618
CP 437305
31 - Maramures Pop Dumitru - Man.Gen.
SC POP FRANCE SRL Seini, str. Zugau, nr. 2, CP 435400 0262-490570 0262-490130 Maramures Pop Vasile
SC PRISLEMN SRL Loc Baia Mare, str Oborului, nr 50, CP 430392 0262/277001 0262/277001 Maramures Birle Dorin
SC PRO FOREST SRL Sighetu Marmatiei, Str.P-ta 1 Dec.1918, Bl.28, Ap.16, CP 435500 0262-317466 0262-317467 Maramures Vlad Iuliu
SC R.G.HOLZ COMPANY SRL Loc Viseu de Sus, str Mioritei, nr 4, CP 435700 0262353100 0262353988 Maramures Dr.Ing.Vasile Coman