BIFE-SIM, Ediția a XXV-a, Romexpo 14-18 Septembrie 2016

Romexpo organizează în perioada 14-18 septembrie 2016 cea de-a XXV-a ediție a BIFE-SIM, Târgul internațional de mobilă, echipamente și accesorii.

Informare Adresă Consiliul de Administrație RNP Romsilva și Adresă Ministerul Transporturilor
BRAŞOV | 19.07.2016

CĂTRE REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR

DOMNULUI ADRIAN BABAN - PREŞEDINTE AL CA. RNP ROMSILVA

PROPUNERI ASFOR-REGULAMENT 1330/2015

CĂTRE MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR

DOAMNEI ERIKA STANCIU – SECRETAR DE STAT MMAP

STIMATĂ DOAMNĂ,

Având în vedere procedura de dezbatere publică a Ordinului de Ministru nr. 1330/2015 de aprobare a Regulamentului privind organizarea, funcționarea și componența Comisiei de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, precum și criteriile de atestare pentru activitatea forestieră, în urma consultării membrilor ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR, vă supunem atenției următoarele propuneri:

1.Având în vedere specificul activităților Comisiei de atestare și volumul de dosare supuse analizei, pentru a asigura reprezentativitatea agenților economici din domeniul exploatărilor forestiere în cadrul acesteia, vă propunem ca 4 (patru) reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România – ASFOR să fie membrii ai Comisiei.

2.Având în vedere

Ø prevederile art. 1 pct. 2 din Regulamentul de atestare, ce prevede funcționarea Comisiei de atestare în cadrul Asociației Patronale a Forestierilor din România – ASFOR;

Ø repartizarea teritorială a sucursalelor teritoriale a Asociației Forestierilor din România – ASFOR, 13 sucursale ce acoperă tot teritoriul României;

vă propunem ca activitatea secretariatului Comisiei să poată fi sprijinită de către sucursalele teritoriale ASFOR prin colectarea dosarelor și distribuirea atestatelor de exploatări forestiere către agenții economici.

În acest sens propunem următoarea reformulare – Art.12.(1)În vederea obținerii certificatului de atestare / reatestare, operatorul economic are obligația de a depune la secretariatul Comisiei de la ASFOR sau la birourile teritoriale ale acesteia un dosar care trebuie să conțină următoarele documente:

Art.17.(2)Certificatele de atestare / reatestare se transmit securizat prin grija secretariatului Comisiei la birourile teritoriale ASFOR, de unde se ridică de reprezentanții operatorilor economici sau, după caz, de persoanele împuternicite de aceștia. Comunicările de respingere a cererilor de atestare / reatestare se transmit operatorilor economici prin poștă cu confirmare de primire.

3.Având în vedere necesitatea asigurării pe toată durata atestării a condițiilor și criteriilor de atestare, vă propunem ca prin colaborarea Comisiei de atestare cu Ministerul Muncii și serviciul REVISAL să se controleze lunar situația specialiștilor angajați.

PETITIE MMAP-AUT. MEDIU

Petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu

Președinte al Asociației Forestierilor din România - ASFOR

asfor@forestieri.ro

contact@regulamentul995.eu

PETIȚE ONLINE REFERITOARE LA REVIZUIREA AUTORIZAȚIEI DE MEDIU

În data de 25.05.2016 ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA - ASFOR a formulat o petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu. Textul petiției îl puteți citi mai jos:

PETIȚIE ADRESATĂ MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR DE CĂTRE AGENȚII ECONOMICI DIN DOMENIUL EXPLOATĂRII LEMNULUI

În prezent, în conformitate cu OUG nr. 195/2005 și OM nr. 1798/2007 actualizate, autorizația de mediu pentru exploatări forestiere se emite pe o perioadă de 5 ani, fiind o autorizare a activității și nu a amplasamentului (partidă, parchet) unde se desfășoară activitatea de exploatare.

Cu toate acestea, Agențiile Județene de Mediu solicită agenților economici revizuirea autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare, deși conform art.14 alin.(1) din OM nr. 1798/2007 -Revizuirea autorizației de mediu se realizează ori de câte ori există o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform anexei nr. 2 la OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu sunt clasificate ca date generale – denumirea unității, firmei, adresa, telefon, fax,amplasamentul, profilul de activitate, forma de proprietate, regimul de lucru. Este astfel evident că schimbarea amplasamentului unde agentul economic își desfășoară activitatea nu reprezintă o schimbare de fond a datelor ce au stat la baza emiterii autorizației.

Revizuirea autorizației de mediu este o procedură greoaie, ce durează cel puțin 50 de zile, ce îngreunează activitatea agenților economici și nu aduce nicio informație nouă autorităților din punct de vedere al autorizării de mediu.

Solicităm Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor reglementarea situației descrise în sensul eliminării obligativității revizuirii autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare și înlocuirea acesteia cu notificarea activității într-un nou amplasament, aplicând astfel prevederile art.15 pct.(2) din OUG nr.195/2005 – (2) Titularii planurilor / programelor / proiectelor / activităților au obligația: a) de a notifica autoritatea competentă pentru protecția mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum și asupra oricăror modificări ale condițiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării;

Dacă susțineți solicitările noastre, vă rugăm semnați petiția la adresa de mai jos - http://www.petitieonline.com/autorizatiemediu

ATENȚIE ! După semnare veți primi pe adresa de email un mesaj de confirmare a semnării petiției, mesaj în interiorul căruia trebuie să confirmați semnarea petiției.

ENERO - Proiectul EU-MERCI pentru Promovarea Energiei Eficiente şi Curate în România

ENERO – Centrul pentru Promovarea Energiei Eficiente si Curate in Romania este partener in cadrul proiectului EU-MERCI Metode si Proceduri coordonate la nivelul UE, bazate pe cazuri reale pentru implementarea efectiva a politicilor si masurilor suport privind eficienta energetica in industrie.

Caras Severin

SUCURSALA VEST

• Presedinte         - Onescu Mihai 0720/557322, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
  • Vicepresedinte  -
  • Membri                -

JUDET CARAS-SEVERIN

CARAS-SEVERIN

Lista Membrilor
Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC BANADUC ZAHARIA SRL Loc Stancilova, Com Sopotu Nou, Nr 22, CP 327377 0726624087
Caras Severin Banaduc Zaharia
SC BIG PROD FOREST SRL Loc Prigor, nr 375 B, CP 327305 0765141181 0255243830 Caras Severin Rotariu Adrian
SC BRUNDEAN-FLORA SRL Loc.Calina Nr.39 A - CP 327181 0744-119927 0255-218685 Caras Severin Brundean Viorel - Patron
SC COS & NIC FOREST SRL Anina - Str.Uzinei, Nr.12A, CP 325100 0255-240773
Caras Severin Cerbu Nicolae
SC DRUMETIA SRL Teregova - Nr.353, CP 327390 0744-576837 0255-516465 Caras Severin Lazarescu Gheorghe
SC FOREST CRIST SRL Resita - Str.G.A.Petculescu, Nr.9, Bl.9, Sc.1, Ap.1, CP 320058 0255-217837 0255-217837 Caras Severin Chisalita Ion
SC MIRFOR SRL Slatina Timis - Str.Principala, Nr.530/A, CP 327360 0722-335562 0255-260834 Caras Severin Sauca Vasile
SC MITOCARII FOREST SRL Bozovici - Str.Mihai Eminescu, Nr.863, CP 327040 0255-242618 0255-242618 Caras Severin Mitocaru Grigore
SC NORMAROM INDUSTRIE SRL Oravita - Str.Brosteni, Nr.59, CP 325600 0255-572822 0255-571765 Caras Severin Cahnita Gheorghe
SC PAM SA SRL Prilipet - CP 327042 0722-716092 0255-243365 Caras Severin Hinda Simion
SC SMP PAVEL SRL Loc. Balboset, nr 91, CP 327165

Caras Severin
SC SUSAI SERVOCOM SRL Zavoi - Sat Magura nr.108
CP 327435
- - Caras Severin Onesc Minuc - Man.Gen.
SC TDL BRADET SRL Anina - Str.Bradet, Nr.7/A, Ap.1, CP 325100 0722-197974
Caras Severin Trisca Daniel
SC TYG LEGNO 2001 SRL Patas,nr 266,CP 327308 0761203233 0255-243650 Caras Severin Hinda Ion

Ultima actualizare (Miercuri, 14 Octombrie 2015 09:35)