Informare Adresă Consiliul de Administrație RNP Romsilva și Adresă Ministerul Transporturilor
BRAŞOV | 19.07.2016

CĂTRE REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR

DOMNULUI ADRIAN BABAN - PREŞEDINTE AL CA. RNP ROMSILVA

PROPUNERI ASFOR-REGULAMENT 1330/2015

CĂTRE MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR

DOAMNEI ERIKA STANCIU – SECRETAR DE STAT MMAP

STIMATĂ DOAMNĂ,

Având în vedere procedura de dezbatere publică a Ordinului de Ministru nr. 1330/2015 de aprobare a Regulamentului privind organizarea, funcționarea și componența Comisiei de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, precum și criteriile de atestare pentru activitatea forestieră, în urma consultării membrilor ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR, vă supunem atenției următoarele propuneri:

1.Având în vedere specificul activităților Comisiei de atestare și volumul de dosare supuse analizei, pentru a asigura reprezentativitatea agenților economici din domeniul exploatărilor forestiere în cadrul acesteia, vă propunem ca 4 (patru) reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România – ASFOR să fie membrii ai Comisiei.

2.Având în vedere

Ø prevederile art. 1 pct. 2 din Regulamentul de atestare, ce prevede funcționarea Comisiei de atestare în cadrul Asociației Patronale a Forestierilor din România – ASFOR;

Ø repartizarea teritorială a sucursalelor teritoriale a Asociației Forestierilor din România – ASFOR, 13 sucursale ce acoperă tot teritoriul României;

vă propunem ca activitatea secretariatului Comisiei să poată fi sprijinită de către sucursalele teritoriale ASFOR prin colectarea dosarelor și distribuirea atestatelor de exploatări forestiere către agenții economici.

În acest sens propunem următoarea reformulare – Art.12.(1)În vederea obținerii certificatului de atestare / reatestare, operatorul economic are obligația de a depune la secretariatul Comisiei de la ASFOR sau la birourile teritoriale ale acesteia un dosar care trebuie să conțină următoarele documente:

Art.17.(2)Certificatele de atestare / reatestare se transmit securizat prin grija secretariatului Comisiei la birourile teritoriale ASFOR, de unde se ridică de reprezentanții operatorilor economici sau, după caz, de persoanele împuternicite de aceștia. Comunicările de respingere a cererilor de atestare / reatestare se transmit operatorilor economici prin poștă cu confirmare de primire.

3.Având în vedere necesitatea asigurării pe toată durata atestării a condițiilor și criteriilor de atestare, vă propunem ca prin colaborarea Comisiei de atestare cu Ministerul Muncii și serviciul REVISAL să se controleze lunar situația specialiștilor angajați.

PETITIE MMAP-AUT. MEDIU

Petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu

Președinte al Asociației Forestierilor din România - ASFOR

asfor@forestieri.ro

contact@regulamentul995.eu

PETIȚE ONLINE REFERITOARE LA REVIZUIREA AUTORIZAȚIEI DE MEDIU

În data de 25.05.2016 ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA - ASFOR a formulat o petiție online referitoare la revizuirea autorizației de mediu. Textul petiției îl puteți citi mai jos:

PETIȚIE ADRESATĂ MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR DE CĂTRE AGENȚII ECONOMICI DIN DOMENIUL EXPLOATĂRII LEMNULUI

În prezent, în conformitate cu OUG nr. 195/2005 și OM nr. 1798/2007 actualizate, autorizația de mediu pentru exploatări forestiere se emite pe o perioadă de 5 ani, fiind o autorizare a activității și nu a amplasamentului (partidă, parchet) unde se desfășoară activitatea de exploatare.

Cu toate acestea, Agențiile Județene de Mediu solicită agenților economici revizuirea autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare, deși conform art.14 alin.(1) din OM nr. 1798/2007 -Revizuirea autorizației de mediu se realizează ori de câte ori există o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform anexei nr. 2 la OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu sunt clasificate ca date generale – denumirea unității, firmei, adresa, telefon, fax,amplasamentul, profilul de activitate, forma de proprietate, regimul de lucru. Este astfel evident că schimbarea amplasamentului unde agentul economic își desfășoară activitatea nu reprezintă o schimbare de fond a datelor ce au stat la baza emiterii autorizației.

Revizuirea autorizației de mediu este o procedură greoaie, ce durează cel puțin 50 de zile, ce îngreunează activitatea agenților economici și nu aduce nicio informație nouă autorităților din punct de vedere al autorizării de mediu.

Solicităm Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor reglementarea situației descrise în sensul eliminării obligativității revizuirii autorizației de mediu pentru fiecare parchet luat în exploatare și înlocuirea acesteia cu notificarea activității într-un nou amplasament, aplicând astfel prevederile art.15 pct.(2) din OUG nr.195/2005 – (2) Titularii planurilor / programelor / proiectelor / activităților au obligația: a) de a notifica autoritatea competentă pentru protecția mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum și asupra oricăror modificări ale condițiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării;

Dacă susțineți solicitările noastre, vă rugăm semnați petiția la adresa de mai jos - http://www.petitieonline.com/autorizatiemediu

ATENȚIE ! După semnare veți primi pe adresa de email un mesaj de confirmare a semnării petiției, mesaj în interiorul căruia trebuie să confirmați semnarea petiției.

ENERO - Proiectul EU-MERCI pentru Promovarea Energiei Eficiente şi Curate în România

ENERO – Centrul pentru Promovarea Energiei Eficiente si Curate in Romania este partener in cadrul proiectului EU-MERCI Metode si Proceduri coordonate la nivelul UE, bazate pe cazuri reale pentru implementarea efectiva a politicilor si masurilor suport privind eficienta energetica in industrie.

Informare 01.03.2016

În data de 01.03.2016 a avut loc la Comisia pentru agricultură – silvicultură a Camerei Deputaților o întâlnire cu subiectul Analiza situației create în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în urma aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 924/2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică (propuneri de soluționare). Au fost invitați la întâlnire reprezentanții CONSILVA, RNP Romsilva și ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Întâlnirea a avut loc în contextul necesității RNP Romsilva și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a pune în aplicare art. 74 și art. 75 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin HG nr. 924/2015. Cele două articole prevăd ca în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a actului normativ, adică până la mijlocul lunii mai 2016, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va promova modificarea actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea RNP Romsilva în sensul ca activitatea de administrare și cea de exploatare a acesteia să fie organizate distinct din punct de vedere juridic și contabil.

Bucuresti

SUCURSALA BUCURESTI

• Presedinte           - BAJENARU ADRIAN 0730024625 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
  • Vicepresedinte   -
  • Membri

BUCURESTI

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC ALINDO IMPEX SRL B-dul IULIU MANIU, nr. 7, sc. 1, et. 1, CORP A, BIROUL 50, sect. 6 07422075494
Bucuresti Holt Nicolae Iosif
SC AMISFOR P&N *Bdul Unirii Nr.23, Bl.13, Sc.2,
Et.1, Ap.25, Sector 4, CP 040103
021-3371733 021-3371733 Bucuresti Sbera Ioan - Man.Gen
SC BRADUL INALT SERVICE SRL Bucuresti,Str.Nastase Pamfil,nr.53,bl,32,sc.A,ap.50,CP 020535 0724434492
Bucuresti Ionasc Filias
SC CSILLAG SRL Bucuresti - Splaiul Unirii, Nr.45, Bl.M15, Sc.B, Ap.53, Sector 2, CP 030126 0266-339700
Bucuresti Csillag Petru
SC ELECTRO CONSTRUCT SYSTEMS SRL Bucuresti, sos. Buc-Ploiesti km. 8,5, Cladirea C19 0786165504
Bucuresti Buzatu Elena
SC EXPLOATARI FORESTIERE MUNTII ARGESULUI Bucuresti, str.Lugoj, nr.40, sector 1 0722 - 277870
Bucuresti Staicu Daniel
SC FERCO STEEL SRL Bucuresti - Str.Pictor Negulici Ion Nr.7
Sector 1, CP 011941
021-2317726 021-2317726 Bucuresti Carin Sadon - Man.Gen.
SC HELIOS MEDICAL IMPEX SRL Bdul Iuliu Maniu Nr 6, Sect 6

Bucuresti
SC HUSQVARNA PADURE SI GRADINA SRL Bucuresti - Sos.Odaii Nr.33-37,
Sector 1, CP 013601
021-2331800 Bucuresti Tant Stefan - Man.Gen.
SC INL INOVAREA LEMNULUI SRL Bucuresti, str. Teiul Doamnei, nr. 7, ap. 23, sector 2 0745141961
Bucuresti Dan Dumitru Copacean
SC ROMCAD-PROD SRL Bucuresti, str Laptari Tei, nr 2, bl 6, sc 1, et 4, ap 27, CP 023627 0744835726
Bucuresti Badescu Novac
SC TANEX WOOD INDUSTRY SRL Sos. Bucuresti-Magurele, nr 47B, CP 051433 0244292169 0244292169 Bucuresti Bajenaru Adrian

ILFOV

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
OCOLUL SILVIC GRUIU-SC COMEXIM ANA '95 SRL Com.Gruiu - CP 077115 0745-042735 - Ilfov Mitrea Traian - Man.Gen.
SC ALPA PREST SRL Com. Afumati, Sos.Stefanesti, Nr.57A, CP 077010 0722351441
Ilfov Iancu Aurel - Man.Gen.
SC ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL Otopeni, Drumul Garii Otopeni, Nr.26-28, CP 075100 031-1033.005 031-1033.006 Ilfov Ioan Mezei - Man.Gen.
SC ARCO INDUSTRY WOOD SRL Bragadiru,sos Alexandriei,nr 544,CP 077025 0745136131
Ilfov Cretan Gheorghe
SC SILVAREX SRL Str. Panciu, nr. 25, sect. 1, Bucuresti, CP 013391 0742-122608 - Ilfov Bolog Gheorghe - Director
SC TERRA PALFINGER SRL Loc. Tunari, Sos de Centura, Ilfov, CP 077180 0317307303 0317307308 Ilfov

TULCEA

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC BANATEANA SRL Babadag - Str.Ciucurovei Nr.15, CP 825100 0744-499796 - Tulcea Timus Nicoara
SC DRAGAN ANA SRL Babadag - Str.Al.Vlahuta, Nr.11, CP 825100 0744-480820 0240-562009 Tulcea Dragan Stefan

CONSTANTA

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC DECO PRAKT SRL Loc. Constanta, str. Poporului, nr. 27, corp C1, CP 900604 0241-691203
Constanta Ghinea Octavian Florin

GALATI

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC FORESTCOM SRL Loc Galati, str Armata Poporului, nr 24, bl LC7, ap 3, CP 800057 0740177598
Galati Berbeci Vasile

BRAILA

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC FORESTIERUL NAV SRL Loc Braila, str Rosiorilor, nr 435, CP 810008 0744550772 0239617296 Braila Caraman Aurel

IALOMITA

SC ARIPALTI SRL Fetesti - Str.Rapelor, Nr.23, CP 925100 0243-369401
Ialomita Carlan Gheorghe
SC MGBS GROUP LTD SRL Loc Cazanesti, str Noua, Nr 9, CP 927065 0720601046
Ialomita Stoian Gheorghe
SC STANCIU & COMP SRL Saveni - CP 927205 0243-517591
0243-517591 Ialomita Stanciu C-tin - Man.Gen.

CALARASI

SC BARBU LUCI SRL Str Garii, nr 12, Loc Fundulea, CP 915200 0745-938175
Calarasi Barbu Minciu - Man.Gen.

GIURGIU

Denumirea agentului economic Adresa Telefon Fax Judet Director
SC FOREST GREEN STORY SRL Calugareni, Str. Bucuresti-Giurgiu, Nr. 113, CP 087040 0731449360
Giurgiu Dicu Mioara