Buletin Info
LA MULTI ANI 2018!

Va dorim Un An Nou impodobit cu bucurii, sanatate si reusite pe toate planurile!

 
Şedinţa Comisiei de Atestare luna ianuarie 2018

Şedinţa Comisiei de Atestare va avea loc la sediul ASFOR din Bucureşti în data de 17-18 ianuarie 2018.

Cu minimum două zile lucrătoare înainte de data programării şedinţei Comisiei vor avea loc procedurile de inventariere a dosarelor de către secretariatul Comisiei, respectiv a dosarelor cu documentele prezentate de operatorii economici în vederea atestării/reatestării, completarea şi însuşirea unei fişe cu documentele din fiecare dosar, precum şi întocmirea propunerii către Comisie a analizării dosarelor complete şi a respingerii dosarelor incomplete.

 
Ziua Forestierului, Zizin, Braşov, 29 Septembrie 2017

Asociaţia Forestierilor din România - ASFOR, împreună cu Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului - FSLIL şi în colaborare cu DLG InterMarketing şi DLG International, organizează festivităţile prilejuite de Ziua Forestierului, ediţia 2017.

Citeşte mai departe...
 
BIFE-SIM, Ediţia a XXVI-a, 13-17 septembrie 2017, ROMEXPO

Romexpo, în parteneriat strategic cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) şi CCIR organizează, în perioada 13-17 septembrie 2017, cea de-a XXVI-a ediţie a BIFE-SIM – Târg internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii.

Standul ASFOR poate fi vizitat în cadrul pavilionului C6. Vă aşteptăm!

Citeşte mai departe...
 
Dezbatere pe tema Periodicelor Forestiere din România, Septembrie 2017

Vă informăm că, în cursul lunii septembrie 2017, Secția de silvicultură a Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” va organiza o dezbatere pe tema ”PERIODICELE FORESTIERE ROMÂNEȘTI: TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR”.

Citeşte mai departe...
 

Scrisoare RNP-HG 924

CĂTRE REGIA NAȚIONALĂ A PĂDĂRILOR

DOMNULUI ADRIAN BĂBAN – PREȘEDINTE AL C.A. RNP ROMSILVA

STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE,

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR, asociație patronală și profesională a agenților economici din domeniul exploatării și industrializării lemnului, având în vedere modul de aplicare de către RNP Romsilva a Hotărârii nr. 924/2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, vă supunem atenției următoarele:

Art. 74 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică dispune - În cadrul valorificării masei lemnoase care se recoltează anual din fondul forestier proprietate publică, în condiţiile art. 60 alin. (5) din Legea nr. 46/2008, republicată, cu modificările ulterioare, pentru administratorii de fond forestier proprietate publică, cu rol atât în administrarea fondului forestier, cât şi de operator economic, având calitatea de întreprindere, potrivit definiţiei prevăzute la art. 1 lit. g), se impune separarea, din punct de vedere juridic şi contabil, a celor două activităţi, pentru asigurarea imparţialităţii în îndeplinirea sarcinilor care le revin. Administratorul de fond forestier proprietate publică implicat în elaborarea documentaţiei de atribuire a masei lemnoase şi în selecţia participanţilor la procedura de vânzare poate participa la această procedură în calitate de ofertant doar cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

 

 

Art. 75 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică precizează - În aplicarea art. 74, actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea administratorilor fondului forestier proprietate publică vor fi armonizate cu prevederile prezentului regulament, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Astfel, RNP Romsilva, pentru a dobândi masa lemnoasă necesară desfășurării activităților proprii, ar urma să participe la licitațiile de masă lemnoasă în aceleași condiții cu toți agenții economici.

Aceste prevederi trebuiau puse în practică în termen de 6 luni de la intrarea în vigoarea a HG nr. 924/2015, adică până la data de 11.05.2016. Continuarea după această dată a practicii de reținere discreționară și exploatare în regie proprie sau prestări servicii a parchetelor de masă lemnoasă este o activitate contrară prevederilor legale.

Neaplicarea prevederilor art. 74 și art. 75 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică constituie o încălcare gravă a legislației concurenței europene și naționale, constituind ajutor de stat.

Tratatul de funcționare a Uniunii Europene stabilește prin art.107 pct.1 că sunt incompatibile cu piața internă ajutoarele acordate de state sau prin intermediul resurselor de stat, sub orice formă, care denaturează sau amenință să denatureze concurența prin favorizarea anumitor întreprinderi sau a producerii anumitor bunuri, în măsura în care acestea afectează schimburile comerciale dintre statele membre.

Legea nr.21/1996 – legea concurenței interzice prin art.8 pct.1 orice acţiuni sau inacţiuni ale autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale ori locale şi ale entităţilor către care acestea îşi deleagă atribuţiile, care restrâng, împiedică sau denaturează concurenţa, precum:

a) limitarea libertăţii comerţului sau autonomiei întreprinderilor, exercitate cu respectarea reglementărilor legale;

b) stabilirea de condiţii discriminatorii pentru activitatea întreprinderilor.

În aceste condiții vă solicităm să sistați orice activitate de reținere discreționară și exploatare în regie proprie sau prestări servicii a parchetelor de masă lemnoasă neadjudecată prin licitație, fiind necesar ca după data de 11.05.2016 RNP Romsilva să participe la licitațiile de masă lemnoasă în aceleași condiții cu toți agenții economici.

Cu deosebită considerație,

NICOLAE ȚUCUNEL

PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR

 
TranslateBreasla Forestierilor din Romania

TE ASTEAPTA !

VINO IN ASOCIATIA NOASTRA

DEVII MEMBRU ASFOR.

La noi vei gasi:

  • Sustinere si reprezentare

  • Sprijin in vederea atestarii

  • Ajutor profesional si colegial

  • Intermediere in parteneriate

  • Colaborari

  • Sprijin pentru targuri si expozitii

  • Servicii de consultanta

ESTE MOMENTUL SA FACI

PARTE DIN

FAMILIA FORESTIERILOR

Avem 13 vizitatori online